Szkoła Policealna Cosinus - Wasze opinie?

Różności. Tu możesz zapytać o wszystko, na co nie znalazłeś odpowiedzi w pozostałych kategoriach.
Awatar użytkownika
Robert09
Posty: 99
Rejestracja: 22 paź 2019, 15:20

Szkoła Policealna Cosinus - Wasze opinie?

Post autor: Robert09 »

Co sądzicie na temat szkół policealnych Cosinus, według Was warto na nich postawić, jeśli chodzi o rozpoczęcie nauki w kierunkach medycznych?
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Kaja
Posty: 374
Rejestracja: 23 maja 2019, 14:02

Re: Szkoła Policealna Cosinus - Wasze opinie?

Post autor: Kaja »

A czy warto Waszym zdaniem zapisać się po liceum do jakieś dodatkowej szkoły językowej? Na przykład na kurs języka niemieckiego? Widziałam na stronie https://www.profi-lingua.pl/kursy-jezykowe/niemiecki, że jest taka możliwość w Szkole Językowej ProfiLingua. Cz ktoś z Was miał z nią może do czynienia?

słupek fundamentowy

Awatar użytkownika
Mozzi
Posty: 39
Rejestracja: 25 paź 2019, 8:10

Re: Szkoła Policealna Cosinus - Wasze opinie?

Post autor: Mozzi »

Według mnie szkoła Cosinus prowadzi bardzo interesujące zajęcia z dużą dawką konkretnej wiedzy, ale również umiejętności które w przyszłości oraz na egzaminie kwalifikacyjnym mogą się przydać, tak było u mnie na kierunku technik masażysta (tym bardziej, że kierunki medyczne są coraz bardziej u nich oblegane).

Awatar użytkownika
Noklis
Posty: 45
Rejestracja: 16 wrz 2019, 22:30

Re: Szkoła Policealna Cosinus - Wasze opinie?

Post autor: Noklis »

Zgadzam się, mają największe doświadczenie i jednocześnie zestawioną ofertę edukacyjną aby każdy znalazł coś odpowiedniego dla siebie. Jednocześnie można liczyć na miłą obsługę w sekretariacie która podpowie, ale i nauczycieli którzy skutecznie rozwiewają wszystkie wątpliwości oraz pytania w zakresie zajęć. Było naprawdę fajnie, a teraz już pozostaje rozwijać się w pracy zawodowej :)

nowelizacja prawa lotniczego

Awatar użytkownika
Jadwiga45
Posty: 106
Rejestracja: 30 sty 2020, 19:09

Re: Szkoła Policealna Cosinus - Wasze opinie?

Post autor: Jadwiga45 »

Nie znam niestety policealnej bo szukam podstawowej dla córki w której będa organizowane dla dzieci różne kangurki i zawody. Mój syn chodził do takiej w innym mieście i często wygrywał ksiązeczki takie jak te http://www.taniaksiazka.pl/t/ksiazki-na-nagrody-szkolne dość podobne niektóre może z tej listy nawet ma. Pamiętam że świetnie się bawił na konkursach i chciałabym by córka przezyła to samo.

Awatar użytkownika
Robert09
Posty: 99
Rejestracja: 22 paź 2019, 15:20

Re: Szkoła Policealna Cosinus - Wasze opinie?

Post autor: Robert09 »

Dzięki wielkie za wszystkie podpowiedzi! W takim razie zabieram się za dokładne sprawdzenie kierunków i mam nadzieję, że uda mi się podjąć jak najlepszą decyzję aby zacząć się już po wakacjach kierunek który mnie interesuje i w których chcę się spełniać zawodowo.

Awatar użytkownika
aga
Posty: 47
Rejestracja: 29 wrz 2019, 22:16

Re: Szkoła Policealna Cosinus - Wasze opinie?

Post autor: aga »

Często jest tak, że naprawdę trudno wybrać kierunek przyszłego kształcenia. Co wybrać, czy przyszły zawód pozwoli na znalezienie pracy w przyszłości. Są takie różne wątpliwości. Ja bardzo poważnie biorę pod uwagę kierunek https://www.ssw-sopot.pl/wzornictwo/ w Sopockiej Szkole Wyższej. Są to studia I stopnia, forma stacjonarna/niestacjonarna do wyboru. Dobrze, że są różne możliwości.

AGA Ż

Re: Szkoła Policealna Cosinus - Wasze opinie?

Post autor: AGA Ż »

Również polecam studia zamiast szkoły policealnej. Jeśli nie Sopot to może Warszawa? Akademia Ekonomiczno Humanistyczna ma sporo ciekawych kierunków. Zobacz na ich stronie www: https://vizja.pl/ że wybór jest ciekawy. Szczególnie jeśli chodzi o specjalizacje, naprawdę mają to rozbudowane, specjalizacji jest tak dużo, że aż ciężko wybrać tylko jedną

Awatar użytkownika
skipola
Posty: 43
Rejestracja: 18 wrz 2019, 15:49

Re: Szkoła Policealna Cosinus - Wasze opinie?

Post autor: skipola »

Prawda że AEH ma bardzo dużo ciekawych kierunków i specjalizacji, plusem jest to że są nowoczesne dopasowane do aktualnych potrzeb rynku przez co nie jest ciężko o pracę po zdobyciu dyplomu

tort spiderman zdjęcie

omajk.ś

Re: Szkoła Policealna Cosinus - Wasze opinie?

Post autor: omajk.ś »

Według mnie w szkola cosinus to bardzo dobry wybor. Nauka w szkole jest bezpłatna, jest duzo ciekawych zajec praktycznych. Na ich stronie mozna znalezc wszystkie kierunki jakie oferuja.

Nataliaką

Re: Szkoła Policealna Cosinus - Wasze opinie?

Post autor: Nataliaką »

Osobiście polecam, szkoła dobrze przygotowuje, jest całkowicie za darmo i zajęcia odbywają się w weekendy :D

ODPOWIEDZ